Bij Banden Fonteyn kan u terecht voor diverse onderhoudsdiensten van uw banden:

Herstellen

Bij tijdige constatering van een lek kan in vele gevallen de band gerepareerd worden. Laat een herstelling steeds door een specialist uitvoeren. Aangezien de band van de velg gedemonteerd moet worden om eventuele beschadigingen aan de binnenkant van de band vast te kunnen stellen, is de vakspecialist de meest aangewezen persoon om de reparatie uit te voeren.

Na iedere reparatie wordt het wiel opnieuw gebalanceerd om het evenwicht in de wagen niet te verstoren.

Vulkanisatie

Wij zijn uitgerust met een warmvulkanisatie-toestel waardoor wij de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld landbouw- of industrie banden te herstellen (zelfs al staat er een relatief grote scheur in de band).

Vulkanisatie

Balanceren

Ervaart u tijdens het rijden trillingen in het stuur of schokt de wagen dan moet de combinatie velg/band opnieuw gebalanceerd worden.

Het balanceren zorgt ervoor dat ieder wiel over zijn hele omtrek even zwaar is hetgeen bevorderlijk is voor uw rijcomfort en veiligheid maar ook een positief effect heeft op de slijtage van uw banden. Voor het balanceren van de wielen maken wij gebruik van de modernste elektronische apparatuur.

Balanceren

Uitlijnen

Stelt u vast dat uw wagen naar links of rechts “trekt”, dat uw brandstofverbruik piekt? Dat de banden abnormaal snel (schuin) afslijten of dat het stuur simpelweg schuin staat? Dat wijst erop dat de uitlijning van uw wagen niet meer in orde is.

Wij zijn trots te mogen stellen dat wij van het uitlijnen één van onze specialisaties hebben kunnen maken en dat wij beschikken over de meest moderne apparatuur die er op de markt te vinden is m.n. een uitlijnmachine die 3D-gestuurd is.

Bij Banden Fonteyn worden er geen toestellen op de wielen gemonteerd waardoor er geen beschadiging van de velgen mogelijk is, en dit zowel bij personenwagens als bij 4X4’s.

Ook zijn wij uitgerust voor het uitlijnen van mobilhomes, bestelwagens en vrachtwagens. De uitlijning van deze voertuigen dienen wel steeds op afspraak te gebeuren.

Uitlijnen

Bandendruksensoren (TPMS)

Er zijn 2 types bandendruksensoren:

  • Indirect systeem (via het ABS-systeem)
  • Direct systeem (sensoren geplaatst in het wiel)

Banden Fonteyn is volledig uitgerust om beide types van sensoren te kunnen bedienen. In ons filiaal kunnen wij u informeren over de huidige wetgeving en de verschillende soorten sensoren.

tpms sensoren

Bandenopslag

Heeft u gebrek aan ruimte om uw banden thuis op te slaan? Wij helpen u graag en slaan de banden op in ons filiaal.

Als extra service naar onze klanten kunnen wielen die bij ons in de opslag blijven ook gereinigd worden.

Vraag naar de voorwaarden!

Bandenopslag

Herstellen van licht beschadigde velgen

Een kromme velg doet trillingen ontstaan die nefast zijn voor de ophanging van uw wagen. In bepaalde gevallen kan de velg terug gericht worden zonder dat er hierbij ingeboet wordt aan sterkte van de velg.

Banden transport